12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Programı Düzenlendi

"12 MART İSTİKLAL MARŞI KABULÜ VE M. AKİF ERSOY'U ANMA" PROGRAMI DÜZENLENDİ

Okulumuzda İstiklal Marşı'nın kabulü ve Milli Şairimiz M. Akif ERSOY'u anma programı düzenlendi. Program tüm şehitlerimiz anısına düzenlenen saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, Kurtuluş Savaşında vatan için mücadele eden tüm ecdadımızı ve dizelerine 'KORKMA' diye başlayarak cesaret ve inanç aşılayan, bu milletin kahramanlığını tarihe not düşerek ölümsüzleştiren vatan şairi Mehmet Akif ERSOY'u rahmetle anıyor, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyoruz.

14.03.2023 285

Okul programımızdan kareler...